Subscribe to News Feed

Nieuws

Indien u op de hoogte wil blijven van de activiteiten van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en onze persberichten wil ontvangen, schrijf u dan in door een e-mail te sturen met in de onderwerpbalk "inschrijving communicaties".

U kunt zich op elk moment uitschrijven door opnieuw een e-mail te sturen met de vermelding "uitschrijven publicaties".

Er zijn 9 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1 - 9 van 9 resultaten

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en Joëlle Milquet, Vice-Eerste Minister, Minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen, zijn verheugd over de aanstelling van de nieuwe Raad van de Gelijke Kansen voor Mannen en Vrouwen.

Op 4 december 2012 zal de naam van de derde laureaat van de AXA Wo_Men@Work Award bekend zijn.

In het kader van de Internationale Mannendag is het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen op verschillende evenementen aan het woord gekomen om de discriminaties op grond van het geslacht waarvan ook mannen het slachtoffer zijn en de moeilijkheden waarmee ze geconfronteerd worden om hun professioneel en privéleven beter te combineren aan de kaak te stellen.

Op vrijdag 21 september hadden het Instituut en het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding een constructief gesprek met de zaakvoerder van dancing Noxx.

Het Europees Instituut voor gendergelijkheid publiceert een nieuw rapport over Gender en klimaatverandering.

Het Instituut stelt met genoegen de publicatie ‘Gender en inkomen – Analyse en ontwikkeling van indicatoren’ voor. Dit rapport is de weerslag van een uniek project: de Belgian Gender and Income Analysis (BGIA).

Van 7 tot 20 mei 2012 vinden er in heel België sociale verkiezingen plaats.

Het Steunpunt Gelijkekansenbeleid start een nieuw onderzoek naar de mogelijke geweldervaringen van transgenders. Alle personen die zich ooit identificeerden als transgender of trans in welke zin dan ook (bijvoorbeeld als transseksueel, travestiet, androgyn, bigender, genderfluïde enzovoort) worden van harte uitgenodigd om deze vragenlijst in te vullen.

In december 2011 werd het eerste Belgische fenomeenonderzoek naar eergerelateerd geweld afgesloten. Dit onderzoek werd uitgewerkt door de VUB en Ugent in opdracht van het Instituut en de FOD Binnenlandse Zaken.

1 - 9 van 9 resultaten