Subscribe to News Feed

Nieuws

Indien u op de hoogte wil blijven van de activiteiten van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en onze persberichten wil ontvangen, schrijf u dan in door een e-mail te sturen met in de onderwerpbalk "inschrijving communicaties".

U kunt zich op elk moment uitschrijven door opnieuw een e-mail te sturen met de vermelding "uitschrijven publicaties".

Er zijn 6 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1 - 6 van 6 resultaten

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft het overlijden vernomen van mevrouw Eliane Vogel-Polsky.

De Raad van Europa keurde op 22 april met een twee derde meerderheid een resolutie goed over de mensenrechten van transgenders in Europa.

Op 6 februari communiceerde het Instituut dat de raad van bestuur voortaan twee keer per jaar de ingediende aanvragen zou evalueren. Dit werd ondertussen aangepast.

Oorlogen en gewapende conflicten hebben altijd een andere impact gehad op vrouwen dan op mannen. Terwijl mannen vaker rechtstreeks bij gewapende conflicten betrokken zijn, voelen vrouwen het effect van gewapende conflicten zowel indirect, wegens moeilijke en onveilige omstandigheden veroorzaakt door oorlog, als direct, in de hoedanigheid van burgerslachtoffer.

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen verleent jaarlijks subsidies aan kleine projecten van verschillende verenigingen en dit ter bevordering van de emancipatie van de vrouw en/of de gelijkheid van vrouwen en mannen. Om het aanvragen van een subsidie te vergemakkelijken en te streven naar kwaliteitsvolle projecten die aansluiten bij zijn inhoudelijke prioriteiten, heeft het Instituut zijn subsidiereglement aangepast.

Op 26 november 2014 diende het Instituut een verzoek in bij het Grondwettelijk Hof om een wetsartikel over de naamsoverdracht te laten vernietigen. Dit artikel bepaalt dat de vader een vetorecht heeft wanneer er onenigheid is tussen de ouders over de familienaam van hun kind. Geïnteresseerde belanghebbenden kunnen zich aansluiten bij deze procedure.

1 - 6 van 6 resultaten