Subscribe to News Feed

Nieuws

Indien u op de hoogte wil blijven van de activiteiten van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en onze persberichten wil ontvangen, schrijf u dan in door een e-mail te sturen met in de onderwerpbalk "inschrijving communicaties".

U kunt zich op elk moment uitschrijven door opnieuw een e-mail te sturen met de vermelding "uitschrijven publicaties".

Er zijn 20 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1 - 10 van 20 resultaten

Zondag 27 oktober 2019 was een historische dag in België. Op die dag benoemde de Koning Sophie Wilmès tot eerste minister van het land. Mevrouw Wilmès wordt zo de eerste vrouwelijke federale regeringsleider in België.

Op 10 april 2019 lanceerde de toenmalige Minister voor Gelijke Kansen, Kris Peeters, een chatlijn voor slachtoffers van seksueel geweld, via de website www.seksueelgeweld.be.

Een seksistische reclamecampagne van het hamburgermerk ‘Bicky’ zorgt voor opschudding. Het Instituut analyseert het dossier vanuit juridisch oogpunt. 

Op 28 maart nam de Raad van Europa een nieuwe aanbeveling aan om een einde te maken aan seksisme.

In Brussel worden binnenkort drie nieuwe straten aangelegd. De stad koos ervoor om één van de straten te noemen naar advocate en feministe Eliane Vogel-Polsky. Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen steunt het initiatief van de stad Brussel.

Op 1 september 2019 ging het Europees project ‘Parents @ Work’ van start. Het project wil de balans tussen werk en gezin voor werknemers en werkneemsters verbeteren en zwangerschaps- en ouderschapsdiscriminatie op de werkvloer tegen gaan. Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen coördineert het project.

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen brengt een toolkit uit rond gedwongen huwelijken gericht aan ambtenaren van de burgerlijke stand.

Vandaag besliste het Grondwettelijk Hof dat bepaalde elementen van de Transgenderwet in strijd zijn met de Grondwet.

Partnergeweld blijft een probleem in veel relaties. Niet alle betrokkenen hebben de mogelijkheid om snel hulp en advies te zoeken. Om die reden werd op 17 juni 2019, op initiatief van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en in samenwerking met ella vzw en de Federatie van Marokkaanse en Mondiale Democratische Organisaties (FMDO) vzw, een sensibiliseringstool gelanceerd ter bestrijding van partnergeweld.

Het Europees Parlement stemde op 28 maart 2019 over een nieuwe richtlijn die het voor ouders en verzorgers makkelijker moet maken om hun werk te combineren met hun privéleven.

Pagina's

1 - 10 van 20 resultaten