Subscribe to News Feed

Nieuws

Indien u op de hoogte wil blijven van de activiteiten van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en onze persberichten wil ontvangen, schrijf u dan in door een e-mail te sturen met in de onderwerpbalk "inschrijving communicaties".

U kunt zich op elk moment uitschrijven door opnieuw een e-mail te sturen met de vermelding "uitschrijven publicaties".

Er zijn 13 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1 - 10 van 13 resultaten

De correctionele rechtbank bevindt de Belgische ‘Tinder Swindler’ schuldig aan onder andere online afpersing, verkrachting en aantasting van de seksuele integriteit.

Het Instituut publiceert een advies en een toolkit over de bescherming van Oekraïense vluchtelingen.

Het Instituut verspreidt een aanbeveling betreffende het geheimhouden van de adresgegevens van slachtoffers van gendergerelateerd geweld, in bijzonderheid slachtoffers van intrafamiliaal geweld, stalking en seksueel geweld.

In opdracht van Sarah Schlitz, staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit, en Frank Vandenbroucke, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, hebben het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een vierde studie laten uitvoeren over de prevalentie van vrouwelijke genitale verminking (VGV) in België.

Het eindverslag van de Commissie voor de evaluatie van de federale antidiscriminatiewetten is gepubliceerd.

Het Hof van Cassatie verwerpt het beroep van Redouane Ahrouch, medeoprichter en leider van de Islam-partij, tegen een beslissing van het Brusselse hof van beroep van 2 februari waarbij hij werd veroordeeld op grond van de Seksismewet. 

Het Instituut verspreidt een advies over de risicotaxatie en het risicomanagement van seksuele delinquenten.

Naar aanleiding van IDAHOT lanceert het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen het jaarlijks overzicht van de officiële wijzigingen in genderregistratie, gemaakt in samenwerking met het Rijksregister.

Op initiatief van de staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit, Sarah Schlitz, hebben de Belgische autoriteiten op 26 november 2021 een nieuw Nationaal Actieplan ter bestrijding van gendergerelateerd geweld (NAP) 2021-2025 aangenomen. Dit NAP 2021-2025 omvat de oprichting van een nationaal platform van het maatschappelijk middenveld. Verenigingen kunnen zich vandaag nog aanmelden als zij zich bij dit nationale platform willen aansluiten.

Op maandag 14 maart werd  het project voor de invoering van het mobiel stalkingalarm voorgesteld tijdens een persconferentie. Dit project, met de steun van de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken en van staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz, is een echte technologische innovatie in de strijd tegen feminicide. 

Pagina's

1 - 10 van 13 resultaten